روش های مطالعه سودمند مطالب برای دانش آموزان
در این نوشته از مقالات مجموعه مدارس آموزشگاه های همیار محصلین هما می خواهیم درباره روش های مطالعه سودمند مطالب برای دانش آموزان صحبت کنیم.همانطور که می دانید مطالعه روش های مختلفی دارد اما روش های مطالعه سودمند که برای دانش آموزان پر بازده باشد کدام اند؟رعایت چه نکاتی در مطالعه کمک بیشتری به شما در فهمیدن و به خاطر سپردن مطالب می کند؟با پاسخ به این سوالات در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
نکات روش های مطالعه سودمند مطالب
در این قسمت 11 نکته را برای مطالعه سودمند تر و کارا تر به شما دانش آموزان عزیز معرفی می کنیم تا با رعایت این نکات بهترین نتایج را از امتحانات خود دریافت کنید.
۱- مطالب را برای خود جالب و جذاب کنید
اولین نکته در روش های مطالعه سودمند،جذاب کردن مطالب است.بحثی از نظر شما کاملاً جدی و منطقی است، انگیزه لازم را به شما نمیدهد و شما بعد از مدت کوتاهی دلسرد شده و مطالعه کردن را رها میکنید، و تجربه نیز ثابت کرده که انگیزههایی مثل رفتن به دانشگاه خوب و یا ساختن آینده ای رویایی نیز انگیزش لازم را برای شخص فراهم نمیکند، حال سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که چگونه مطالبی که قرار است بیاموزیم را برای خود جذاب و لذتبخش کنیم تا از خواندن و فراگیری آنها خسته نشویم؟ بایستی همیشه به کار خود به هر طریق ممکن عشق بورزیم و زیباییها و کاربرد های آن را در زندگی خود مشاهده کنیم. مثلاً اگر شیمی و یا فیزیک و یا دروسی از این قبیل میخوانید با انجام دادن آزمایشی کاربرد آن مطالب را ببینید.
۲- زمان خود را مدیریت کنید
دومین نکته روش های مطالعه سودمند مدیریت زمان است.برای خود برنامه هفتگی داشته باشید و ساعات مطالعه برای هر روز را با توجه به نوع درس و میزان دیگر فعالیتهای خود تنظیم کنید،داشتن برنامه از قبل تنظیمشده به شما در این راستا بسیار کمک میکند و شما را تا حد زیادی از سردرگمی خارج میکند و به شما هدف میدهد.
۳- در بازههای ۲۰ تا ۵۰ دقیقهای مطالعه کنید
مطالعه در بازه های زمانی کوتاه از دیگر نکات روش های مطالعه سودمند است.محققان ثابت کردهاند که ذهن انسان برای ساختن یک خاطره بلندمدت به زمان نیاز دارد و مطالعه بدون توقف و طولانی مدت به تشکیل این خاطره از آموختههای شما کمک نمیکند و صرفاً باعث میشود شما حجم زیادی از مطالب طبقهبندی نشده را وارد ذهن خود کنید و در کوتاه مدت نیز آنها را فراموش کنید لذا برای کمک به طبقه بندی مطالب در ذهن خود بایستی هر ۲۰ تا ۵۰ دقیقه به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به خود و ذهن خود استراحت دهید و سعی کنید ذهن خود را آرامش دهید.
۴- یک جای مناسب برای مطالعه اختصاص دهید
چهارمین نکته روش های مطالعه سودمند انتخاب مکان مناسب برای مطالعه است.مکان مطالعه بایستی آرام و ساکت باشد و جو مطالعه را به شخص انتقال دهد از این رو همیشه بایستی آرامترین نقطه ممکن را برای مطالعه انتخاب کنید البته بعضی با صدای موسیقی و تلویزیون میتوانند مطالعه کنند، افرادی که عادت به شنیدن صدای موسیقی هنگام مطالعه دارند بایستی در حد امکان از موسیقیهای بیکلام استفاده کنند و برای افرادی که عادت به استفاده از تلویزیون در هنگام مطالعه دارند بایستی گفت که این ایده جالبی نیست زیرا تلویزیون ریتم یکسانی ندارد و از طرفی ممکن است مطلبی را پخش کند که تمام حواس شما را به خود جلب نماید لذا ترک این عادت به نفع شما تمام خواهد شد.
۵- ذهن خود را پاک کنید
از دیگر روش های مطالعه سودمند پاک کردن ذهن است.اگر قبل از شروع مطالعه یا هنگام مطالعه متوجه شدید که پرش ذهن دارید و نمیتوانید تمرکز کنید بایستی چند دقیقه مطالعه را متوقف کنید و مواردی که ذهن شما را مشغول کرده را در گوشهای یادداشت کنید و بعد از آن به خود بگویید که بعداً به آنها رسیدگی میکنید.روش دیگر برای برگرداندن ذهن خود به فرایند یادگیری استفاده از کلیدواژه است،بدین صورت که برای هر زمینه ای که در حال مطالعه آن هستید کلید واژهای تعریف کنید که مربوط باشد و بعد از آن هنگامی که دچار حواس پرتی شدید مرتب کلید واژه را پیش خود تکرار کنید.
۶- در هنگام مطالعه هوشمندانه تغذیه کنید
افراد هنگام مطالعه به دلیل مصرف کردن انرژی دچار گرسنگی میشوند لذا برای جبران این کمبود انرژی افراد بایستی مواد غذایی مصرف کنند.
۷- نوشتههای خود را دوباره در خانه پاکنویس کنید
نکته دیگر در روش های مطالعه سودمند پاک نویس کردن مطالب است.بسیاری از اوقات مشاهده میشود که افراد وقتی سر کلاس هستند بیش از حد لازم به نظافت و مرتب بودن جزوه خود توجه میکنند به نحوی که از اصل موضوع غافل میشوند بنابراین توصیه میشود که سر کلاس درس جزوات و یادداشتهای خود را بیشتر به صورت چرکنویس بنویسیم و بعداً آنها را در خانه پاکنویس کنیم.
۸- چکیده و اصل مطلب را ابتدا یاد بگیرید
برای یادگیری مطالب جدید هر چه که جلوی چشم شما آمد را حفظ نکنید و یا از اول شروع به خواندن و حفظ کردن مطالب نکنید زیرا هم با این کار باعث ورود حجم زیادی از مطالب به ذهن خود به صورت ناگهانی میشوید وهم از طرف دیگر یادگیری تدریجی بسیار کارساز و پایدارتر است.یاد گرفتن چکیده نیز از روش های مطالعه سودمند مطالب می باشد.
۹- از فلش کارت استفاده کنید
روش های مطالعه سودمند مطالب شامل استفاده از فلش کارت نیز می شوند.بسیاری از افراد در به خاطر سپاری مطالب با مشکل روبرو هستند که بهترین روش برای حفظ کردن مطالب استفاده از فلش کارت است بدین گونه
که افراد میتوانند با کمک یک تکیه کاغذ و یا نرمافزارهای مربوطه این کار را انجام دهند بدین گونه که بایستی سؤال را یک طرف کاغذ نوشته و جواب را بر طرف دیگر آن بنویسند و هرگاه که موعد مرور مطالب شد با خواندن سؤال جواب آن را بدهند و تا جای ممکن هم بایستی سعی کنند که جواب را نگاه نکنند تا از این طریق ذهن خود را به فعالیت وادارند.
۱۰- مطالب را به هم گره بزنید
بهترین روش برای یادگیری بلندمدت مطالب گره زدن و مربوط کردن مطالب جدید با مطالب قبلی است. زیرا با این کار هم به یادگیری سریعتر مطالب کمک کردهایم و هم دیرتر مطالب را فراموش میکنیم.برای مثال شما میتوانید مطالب مربوط به یک درس سخت را به متن آهنگ مورد علاقهتان نسبت دهید و یا آن مطلب را به صورت شعر بخوانید و حفظ کنید زیرا این کار به ذهن شما کمک میکند تا مطلب کسلکننده را برایتان جذاب و دلچسب کند، و یا شما میتوانید از کلمات رمز استفاده کنید که این مورد نیز از دیگر روش های مطالعه سودمند است.
۱۱- از مطالعه گروهی کمک بگیرید
شما میتوانید برای تثبیت مطالب خود این مطالب را به دوستان خود درس دهید و آنها نیز متعاقباً مشکلات شما را برطرف کنند که با این کار هم میتوانید از دانش دوستان خود استفاده کنید و هم خستگی مطالعه تنهایی را از بین ببرید.
مجموعه مدارس و آموزشگاه های هما امیدوار است که مطالعه این مطلب برای شما جذاب و مفید بوده باشد و بتوانید از این نکات در راستای رسیدن به اهداف خود استفاده کنید.
همچنین شما می توانید از دیگر خدمات مشاوره تحصیلی هما مطلع شوید.به این منظور به صفحه خدمات مشاوره تحصیلی مراجعه کنید.
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.