ده فرمان برای اجرای برنامه کدام اند؟
با یکی دیگر از مجموعه مقالات مشاوره ای و روانشناسی وبسایت مجموعه مدارس و آموزشگاه های هما در خدمت شما هستیم.همانطور که می دانید برای موفقیت در هر زمینه ای بعد مشخص کردن شما باید برنامه ریزی اصولی و منطقی را ترتیب دهید و بر اساس آن عمل کنید.در این مطلب قصد داریم که با معرفی و توضیح ده فرمان شما را در اجرای بهتر و کامل تر برنامه تان یاری کنیم.
ده فرمان برای اجرای برنامه
بدون تلف کردن وقت به سراغ اصل مطلب یعنی معرفی و توضیح فرمان ها برای اجرای برنامه ریزی به بهتربن شکل می رویم.
فرمان اول برای اجرای برنامه:قورباغه ات را قورت بده!
این اصطلاح را برایان تریسی برای کتابش استفاده کرد و منظورش این است که: کار سخت و مهم را، همان اول کار انجام بده. حالا کار سخت یا مهم، می تواند یکی از اینها باشد: آن درسی که از بقیه درسها مهم تر است یا آن درسی که خواندنش برای شما از بقیه درسها سخت تر است. در شروع کارتان که بیشترین انرژی را دارید، آن درس بدقلق را بخوانید همان قورباغه بدریختی که بالاخره باید قورتش بدهید! با این روش دیگر خیالتان راحت می شود که سخت ترین قسمت را گذرانده اید.
فرمان دوم: قانون یک درمیان را رعایت کن
درس ها دو مدل دارند: حافظه محور و مسئله محور: حافظه ای را باید حفظ کرد اما مسئله ای را باید حل کرد. یعنی باید برای فهم بهترشان سؤال و مثال حل کرد مثل ریاضی. هر کدام از این مدل درس ها به یکی از نیمکره های مغز مربوط می شوند، پس بهتر است که حافظه ای و مسئله ای را یکی در میان در برنامه تنظیم کنید به این شکل که هر بار که در حال خواندن یک درس هستید و مزاحم یکی از نیمکره های مغز شده اید، نیمکره دیگر دارد استراحت می کند.
فرمان سوم : خودت را کنترل کن !
میزان و کیفیت کار خودتان را باید کنترل کنید. می توانید درسی را که می خوانید، تعداد تستی را که در آن درس زده اید، تعداد تمرینات حل شده و میزان وقتی را که گذاشته اید، در یک دفترچه بنویسید و در پایان روز، برنامه روزانه تان و در آخر هفته، برنامه هفتگی تان را کنترل کنید. بدین شکل می توانید بفهمید که در کدام درس، پیشرفت کرده اید و در کدام خوب نبوده اید. از آنها که پیشرفت کرده اید روحیه می گیرید و از آنهایی که خوب عمل نکرده اید تجربه به دست می آورید و ایراداتان را برطرف می کنید. پس همین ابزار کنترلی می شود ابزار موفقیت.
فرمان چهارم : هدفتان را هر روز مرور کنید
اگر هدفتان را درست انتخاب کنید، می تواند عامل اصلی موفقیت شماباشد. به هدفتان فکر کنید و مسیر رسیدن به آن را دائما در ذهنتان چک کنید. جزئیات را در ذهن داشته باشید و از هدف، یک تصویر ذهنی خوب ایجاد کنید. به این شکل اعتماد به نفس شما بیشتر می شود و انگیزه تان برای رسیدن به هدف چند برابر می شود.
فرمان پنجم: برای تیز کردن اره، وقت بگذارید
استراحت بین ساعت های مطالعه و درس، به اندازه خود ساعت های مطالعه مهم است. نجاری که با اره اش ده تکه چوب را بریده، باید وقت بگذارد و اره اش را تیز کند شاید تیز کردن اره کمی زمان ببرد. اما اگر اره را تیز نکند و کم کم اره اش کند شود و دیگر هیچ تکه چوبی را نبرد، خوب است؟! استراحت بین مطالعه ها، مثل تیز کردن اره است. اگر استراحت نکنید، مغزتان خسته می شود ضعیف می شود و کم کم از کار می افتد.
فرمان ششم: هر شب، امروز و فردا کن!
این فرمان در اصل برادر فرمان سوم است. امروز و فردا کردن یعنی: امروز را چک کن و به فردا فکر کن! امروز چه کردید؟ نقاط ضعف و قوت برنامه امروز کجا بود؟ فردا چه می کنید؟ نباید ایرادات امروز را فردا دوباره تکرار کنید.
فرمان هفتم: از صبح بیشترین استفاده را بکن
بهترین زمان یادگیری، صبح زود است برنامه تان را طوری تنظیم کنید که از صبح ها بیشترین استفاده را ببرید. اگر از آنهایی هستید که خیلی دیر از خواب بیدار می شوند، پیشنهاد می کنم که ساعت بیدار شدنتان را هر هفته نیم ساعت جلو بکشید؛ بالاخره به ساعت 6 یا 6و نیم می رسید: ساعت طلایی مطالعه!
فرمان هشتم: توجیه ، بهانه، عقب انداختن اکیدا ممنوع!
یک اصل مهم: هر جا که در مورد قسمتی از برنامه سهل انگاری کردید یا برای عقب انداختنش بهانه و توجیه آوردید، بدانید که در مسیر اشتباه حرکت می کنید. برنامه ای که ریخته اید باید اجرا شود بدون ارفاق و تخفیف برای اینکه کار کمی راحت تر شود از یک ناظر بیرونی مثل پدر و مادر یا خواهر و برادر یا مشاور مدرسه کمک بگیرید. ازشان بخواهید مقابل هر کم کاری و سهل انگاری شما، با بی رحمی برخورد کنند.
فرمان نهم: انعطاف پذیر باش
فرمان هشتم را یادتان هست؟ برنامه باید بدون تخفیف اجرا شود. اما مگر ما در کره زمین تنها زندگی می کنیم؟! حتما مشکلات و مسائلی پیش می آید که باعث می شود قسمتهایی از برنامه جابجا شود. در مقابل این مسائل، همیشه یک سؤال از خودتان بپرسید این مانع که در مسیر اجرای برنامه پیش آمده جزء بهانه ها و سهل انگاری هاست؟ یا یک مشکل واقعی است که حل کردنش دست شما نیست؟ اگر جزء بهانه هاست، با آن شدیدا برخورد کنید و اگر یک مشکل واقعی است، باید در برابرش انعطاف پذیر باشید یادتان باشد که قرار نیست برنامه شما همیشه صددرصد اجرا شود.
به نظر من اگر برنامه های درسی تان همیشه صددرصد اجرا می شوند، باید روی برنامه ریزی تان دقت کنید، منظورم این نیست که برنامه هایتان اشتباه هستند، اما شاید یک جای کار بلنگد! پیشنهاد می کنم موقع تنظیم برنامه، همیشه یادتان باشد که طوری طراحی کنیید که برنامه شما حداکثر انعطاف را داشته باشد، و این را هم فراموش نکنید : اگر قسمتی از برنامه اجرا نشد انرژی و تمرکزتان را روی بخش های دیگر می گذارید تا بهتر اجرا شوند، نه اینکه کل برنامه را کنار بگذارید!
فرمان دهم : عادت هایتان را مدیریت کنید
فکرهای شما عمل های شما را می سازند و عمل شما به عادت هایتان تبدیل می شوند؛ عادت منش شما را می سازد؛ و منش شما، سرنوشت شما را شکل می دهد. در ساخت سرنوشت شما ، عادتهایتان نقش مهی دارند. حالا اگر بخواهید عادت های درست داشته باشید، چه می کنید؟ باید عمل درست داشته باشید. خیلی پیچیده شد؟! اصل حرف این است: حواستان به کارها و عملهایتان باشد، همین کارها به عادت های شما تبدیل می شوند و در سرنوشت شما هم اثر می گذارند.
ده فرمان اجرای برنامه و برنامه ریزی در اینجا پایان یافت.امیدواریم که ارائه این مطالب و نکات کاربردی توانسته باشد به شما در موفقیت بیشتر و بهتر کمک کند و بتوانید از این اطلاعات در بخش های مختلف زندگی به ویژه پیشرفت و موفقیت تحصیلی استفاده کنید.
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.