تست زدن و روش های آن
تست زدن از فعالیت هایی است که برای یادگیری بهتر مطالب درسی ،افزایش مهارت،افزایش دقت و سرعت به دانش آموزان به خصوص به کنکوری ها کمک زیادی می کند.اگر شما شیوه های درست تست زنی و مدیریت زمان در تست زدن را بیاموزید بدون شک در امتحانات و از همه مهم تر در کنکور بهترین نتیجه را خواهید گرفت.افراد بسیاری بوده اند که مطالعه خوب و دانش بالایی داشتند اما به دلیل بلد نبودن مهارت تست زدن نتوانستند نتیجه مطلوبی بگیرند و در نهایت از تلاش خود رضایت نداشته اند.امروز و در مطلبی دیگر در سایت بهترین مدارس کرج هما به موضوع تست زدن در خانه و روش های آن می پردازیم.
تست زدن و روش های آن
برای تست زدن لازم نیست که حتما مکان مشخصی را داشته باشید و می تواند در خانه هم این کار را انجام دهید.تست زدن در خانه، قاعده و روش خود را دارد که درباره اش حرف می زنیم.
اما بگذارید قبل از آن سه مورد لازم را برایتان توضیح دهیم:
الف. ویژگی های یک تست خوب
ب. فواید حل و تمرین تست
ج. زمانهایی که باید تست تمرین کنی
ویژگی های یک تست خوب
- پیچیدگی ندارد. یعنی روان و کوتاه است و راحت می فهمیم که چه می گوید.
- گزینه های حرفه ای داشته باشد. یعنی از نظر مفهوم و شکل ظاهری شبیه هستند و با مطالعه سطحی نمی توانیم گزینه درست را پیدا کنیم.
- گزینه ها باید از اشتباهات رایج دانش آموزان باشد.
- اگر متن سؤال منفی است؛ گزینه ها نباید منفی باشند.
- یک طراح حرفه ای، از دو گزینه متضاد استفاده نمی کند. به این شکل، به راحتی معلوم می شود که یکی از گزینه ها غلط است.
- در سؤالی که به صورت جمله ناتمام است، جای خالی باید در قسمت میانی یا انتهایی پرسش آورده شده باشد.
فواید تست زدن
- یادگیری دقیق تر یک موضوع درسی.
- تکرار و مرور مبحث های درس. در اینجا و شماره ۱، سرعت عمل و زمان مهم نیست. فقط به فهم مطلب و یادگیری توجه می کنیم.
- اندازه گیری و ارزیابی چیزی که یاد گرفته ایم. در اینجا سرعت عمل و روش جواب دادن هم مهم می شود.
زمان های تست زدن
- همان موقع که درس را خوانده اید ، در این زمان، مطالب در ذهنتان ثبت می شود و با تست هایی که می شود از این درس مطرح کرد، آشنا می شوید. یادتان باشد که تست زدن، نمی تواند جای درس خواندن را بگیرد.
- زمانی که یک کتاب یا یک درس، به طور کلی تمام شد. حالا تست های تکمیلی آن درس را می زنید تا تسلط بیشتری پیدا کنید.
- زمانی که همه دروس تمام شدند. این تست ها، مختلط هستند و مباحث و دروس مختلف را در خود دارند. مثلا در عید نوروز و دوره های جمع بندی کنکور های سال قبل را باید بزنید.
قاعده و روش تست زدن در خانه
- یک مبحث را که خواندید، اول باید به سراغ سؤالات تشریحی بروید.اگر به ۷۵ درصد تشریحی ها جواب دادید و رفع اشکال کردید،نشانه آن است که می توانید تست های آن مبحث را هم بزنید. در درس های توضیحی مثل ادبیات، زبان و دین و زندگی،می توانید مستقیم به سراغ تست بروید و تشریحی را فراموش کنید.
- در دروس عمومی، بگذارید ۳ روز از خواندن مطلب بگذرد. بعد به سراغ تست ها بروید. در این سه روز، مطالب فرار، فراموش می شوند و اشکالات شما، خیلی بهتر مشخص می شود.
- در دروس اختصاصی، بین مطالعه درس و حل تست، فاصله نیندازید و بلافاصله بعد از خواندن، تست ها را هم بزنید.
- در شروع تست زدن، تست های کنکورهای آزاد و سراسری سال های قبل کافی است. به تست های تألیفی نیاز ندارید.
- با تست های موضوعی و طبقه بندی شده شروع کنید. از همان اول سراغ تست های دوره ای و جمع بندی نروید.
- برای شروع، تست های ساده بهتر هستند. اگر بخواهید از همان اول کار با تست های سخت درگیر شوی، اعتماد به نفستان را از دست می دهید و زود خسته می شوید.
- در دروس اختصاصی تمرین دار و مفهومی، تست زدن خیلی اهمیت دارد. اما در درس های عمومی، خواندن و تکرار مهم تر است.
- اگر تعداد تست ها زیاد است،بهتر است آنها را به گروه های کوچکتر تقسیم کنید تست بزنید، بهتر است ۳ بار با فاصله و هر بار ۱۰۰تست بزنی اما ۳۰۰ تست را در یک زمان نزنید.
- تابستان و پاییز، وقت مطالعه و تکرار است و فقط 30 درصد از وقتتان را برای تست زدن بگذارید.
- جواب تست ها را روی سؤالات علامت نزنید تا بعدا اگر خواستید،دوباره بتوانید آن تست ها را حل کنید.
- برای خودتان آزمون بسازید. ۲۵ تا ۳۰ تست متنوع انتخاب کنید. زمان بگیرید و درست مثل یک امتحان، آنها را جواب بدهید.سعی کن تست هایی که انتخاب می کنید، تکراری نباشند.
- اگر دربعضی از تست ها اشکال داشتیید. آنها را علامت بزنید و دفعه های بعد، بیشتر روی آنها دقت و تمرکز کنید.
- بعد از تست زدن، پاسخنامه را به دقت بخوانید. نکته هایی که از پاسخنامه یاد میگیرید در دفتر خلاصه نویسی تان بنویسید.
- حتما درپاسخنامه، دنبال راه حل های تستی و کوتاه باشید. این راه حل ها در تست زدن، بیشتر به درد شما می خورند تا راه حل های بلند و تشریحی.
- یک تکنیک را بهتر است بدانید: تست زنی با خودکار. با این تکنیک، هم میزان سوادتان را بررسی می کنید، هم سرعت عملتان را بالا می برید.
سوال ها را یک بار با خودکار آبی جواب دهید. زمان مقرر که تمام شد، خودکارتان را عوض کنید. حالا که خود کار قرمز دستتان است، بدون عجله سؤالاتتان را بخوانید و سعی کنید به آنها پاسخ بدهید. به این شکل می فهمید که کدام سؤالات را دفعه اول و کدام ها را دفعه دوم (بدون در نظر گرفتن زمان) جواب داده اید. بعضی ها را هم که اصلا نتوانستید جواب بدهید. حالا می توانید آزمونتان را خیلی دقیق تحلیل کنید.
در مطالب بعدی درباره ارزیابی آزمون بیشتر صحبت خواهیم کرد.همچنین اگر به دنبال آموختن نکاتی برای اجرای برنامه هایتان به شیوه بهتر هستید توصیه می کنیم مطلب ده فرمان برای اجرای برنامه را مطالعه کنید.
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.