برنامه ریزی یا علاقه مندی؟
حتما همه شما درباره اهمیت برنامه ریزی و یا اهمیت علاقه مندی به یک موضوع برای رسیدن به هدف و موفقیت چیز هایی شنیده اید اما تا چه حد به طور کامل و آنگونه که برایتان مفید باشد از این نکات اطلاع دارید؟درباره ایجاد علاقه مندی و چگونگی آن چه می دانید؟آیا می دانید که چه ارتباطی بین هدف و علاقه وجود دارد؟
در ادامه این مطلب می خواهیم با پاسخ به این سوالات درباره علاقه مندی, برنامه ریزی و داشتن برنامه ای که آن را دوست داشته باشید با شما صحبت کنیم.
علاقه مندی
علاقه یا علاقه مندی از جمله مفاهیم انتزاعی است که تعریف آن برای هرکسی متفاوت است.اما تعریف کلی که برای آن در میان تمامی جوامع و فرهنگ ها موجود است به این صورت است:((علاقه یعنی احساس تمایل و گرایش به یک موضوع و یا یک پدیده,اهمیت دادن به آن و داشتن تمایل در جهت رسیدن به آن موضوع یا نزدیک شدن به آن.))به طور کلی وقتی شما چیزی را خیلی دوست دارید و یا به آن علاقه مند هستید,به طور ناخواسته فکر و ذهن شما را به خود مشغول می کند و شما از آن لذت می برید.
علاقه مندی به اهداف نیز از مهمترین مسائل در جهت پیشرفت در زندگی است و این موضوع برای دانش آموزان از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که تعیین علاقه مندی در انتخاب هدف و انتخاب رشته و شغل آینده آن ها نقش مهمی دارد.باید این نکته را بدانید که همه ی علاقه ها و علاقه مندی ها به صورت ذاتی نبوده و از بدو تولد همراه انسان نیستند.بسیاری از آن ها در اثر تجربه شرایط خاصی به وجود می آیند برای مثال وقتی شما برای اولین قادر به حل یک مسئله ریاضی می شوید و از آن لذت می برید باعث می شود که شما به درس ریاضی علاقه مند شوید.حتی بار ها و بار ها از بسیاری از دانش آموزان شنیده ایم که چون معلم عربی خوبی داشتم به عربی علاقه مند شدم و یا چون معلم فیزیک خوبی نداشتم دیگر از درس فیزیک خوشم نمی آید.
تمامی این موارد نشان می دهند که آن دسته از علاقه مندی های ما که ذاتی نیستند در اثر تجربه و شرایطی که در آن بوده ایم شکل گرفته اند.
حالا به نظر شما چگونه باید برای خودمان علاقه مندی ایجاد کنیم؟یکی از مهم ترین کار هایی باید در این خصوص انجام داد بررسی و تحقیق است.شما باید نسبت به خودتان شناخت کافی پیدا کنید و با توجه به روحیات خودتان بسنجید که به چه چیزها و موضوعاتی علاقه دارید.برای مثال شما به عنوان یک دانش آموز دوره متوسطه دوم علاقه مند به دروس پزشکی هستید یا خیر؟از مطالعه شعر و ادبیات لذت میبرید یا از حل کردن مسائل فیزیک و شیمی؟
در نهایت امر شما باید برای خودتان یک هدف انتخاب کنید و ضروری است که این هدف را با علاقه انتخاب کنید و از انتخاب آن احساس رضایت داشته باشید.چرا که علاقه مندی به هدف باعث می شود در طول مدت زمان رسیدن به هدفتان نا امید و دلسرد نشوید و با مشکلات و موانع سر راهتان مبارزه کنید.
برنامه ریزی
برنامه ریزی چیست و چگونه است؟حتما فکر می کنید که پاسخ این سوال را می دانید اما می خواهیم پاسخ کامل و جامع تری را به شما ارائه دهیم.برنامه ریزی به معنای مشخص کردن راه و روش درست و اصولی و متناسب با زمان برای رسیدن به یک هدف خاص است و هر هدف چه کوچک و چه بزرگ برنامه ریزی مخصوص به خود را دارد.برنامه ریزی شامل تنظیم زمان و استفاده از روش های مناسب برای انجام کار های به خصوصی است.شما باید متناسب با اهدافی که تعیین کرده اید برنامه ریزی کنید که بستگی به میزان زمان مورد نیاز برای هر هدف دارد.برنامه ریزی شامل سه دسته بلند مدت,میان مدت و کوتاه می شود که هرکدام روش های مخصوص به خود را دارد که در مقاله ی دیگری به آن ها خواهیم پرداخت.
بی میلی به برنامه ریزی و دلایل آن
شاید گاهی اوقات احساس کرده باشید که نسبت به برنامه ریزی بی میل هستید و هیچ علاقه ای به آن ندارید این موضوع به این دلیل است که اکثر برنامه ریزی هایی که شما میبینید شفاف و گویا نیستند و به همین دلیل است که شما نمی توانید ارتباط عاطفی با برنامه ریزی برقرار کرده،آن را دوست داشته باشید و دقیقا به آن عمل کنید چون که انسان نمی تواند با چیزهایی که به خوبی آن ها را درک نمی کند ارتباط برقرار کند.از طرفی همه درباره نکات برنامه ریزی و روش های آن با شما صحبت می کنند اما کسی به این نکته که شما باید برنامه ریزی تان را دوست داشته باشید دقت نمی کند.
این مشکلات با برنامه ریزی از دلایل زیادی نشات می گیرند برای مثال بعضی از افراد به طور کلی با فلسفه برنامه ریزی مشکل دارند و بر این موضوع معتقدند که انسان به طور طبیعی از نظم و مقید بودن به انجام کاری لذت نمی برد و برنامه ریزی زندگی انسان را به زندگی رباتی و مکانیکی تبدیل می کند.از دیگر دلایل افراد به عدم داشتن برنامه ریزی این است که بسیار احساس کمال گرایی دارند و فکر می کنند که اهداف شان در برنامه ریزی ها نمی گنجد و یا بعضی دیگر به دلیل داشتن تجربه های ناخوشایند از برنامه ریزی های نادرست دیگر به سراغ این کار نمی روند و بسیاری از دلایل دیگر.
علاقه مندی یا برنامه ریزی؟
اگرچه علاقه داشتن باعث ارتباط بهتر بین شما و موضوع مورد علاقه تان و در نهایت اثر بخشی بیشتری می شود ولی باید بدانید که میزان علاقه مندی شما به یک موضوع صرفا نمی تواند موفقیت شما را در آن تضمین کند و شما برای موفقیت در موضوع مورد علاقه تان به کمک های زیادی نیاز خواهید داشت.یکی از روش هایی که به شما در مسیر موفقیت کمک می کند داشتن برنامه ریزی دقیق و عمل به آن است.البته باید به این نکته اشاره شود که برنامه ریزی به تنهایی نمی تواند نتایج مثبتی را برای شما به همراه داشته باشد.
در نهایت…
باید بگویم که بسیاری از ای کاش های ما حاصل تغییر علایق,نداشتن برنامه ریزی درست و عمل نکردن به آن است.شما می توانید با یافتن علاقه ها و مشخص کردن هدف ها و ایجاد یک برنامه ریزی درست که باب میلتان هم باشد به موفقیت و رویا هایتان برسید در آینده به ای کاش ها دچار نشویم.
اما باید این نکته ی مهم را به شما خاطر نشان کنم که برنامه ریزی هم مانند تمام مهارت های دیگر در زندگی نیاز به آموزش دارد البته باید بگویم که این آموزش فقط شامل تکنیک های آن نمی شود بلکه شما باید از نیاز به برنامه ریزی و اهمیت نقش آن در زندگی و فلسفه آن آگاه شوید.
از طرفی دیگر اگر شما برنامه ریزی را به خوبی نشناسید و برنامه تان را دوست نداشته باشید این به یک فشار بیرونی و عامل فشار عصبی تبدیل می شود و نه تنها موفقیتی برای شما به ارمغان نمی آورد بلکه باعث اضطراب و نگرانی و در بعضی موارد باعث شکست شما می شود.
در آخر باید به شما بگویم که علاقه مندی به موضوع و داشتن برنامه ریزی که آن را واقعا دوست داشته باشید از نکات مهمی در راه رسیدن به موفقیت است.
شما می توانید با مراجعه به صفحه مقالات با مقالات آموزشی و مشاوره ای با ما همراه باشید و از مطالب مفید آن ها استفاده کنید.همچنین شما می توانید در مدارس و کلاس های تقویتی و کنکوری ما ثبت نام کرده و در کنار پیشرفت درسی از مشاوره تحصیلی ما نیز استفاده کنید.
ما در بخش مقالات سایت مجموعه مدارس و آموزشگاه های همیار محصلین ایرانیان هما بر آنیم که به شما در زمینه های مختلف مشاوره درسی و برنامه ریزی اطلاعاتی را ارائه دهیم و امیدواریم که توانسته باشیم شما را یاری کنیم.
دیدگاه ها بسته شده است
امکان ارسال نظر وجود ندارد.